Naši předci nezaložili tento stát, aby byl řízen jako firma!

1. 01. 2017 23:14:48
Naši předci nezaložili tento stát, aby byl řízen jako firma, ale aby chránil český národ a jeho kulturu. Andrej Babiš to však vidí jinak.

„Státy se udržují těmi ideály, z nichž se zrodily.“ To jsou slova T. G. Masaryka, jednoho ze zakladatelů našeho moderního státu. V Masarykově pojetí je hlavní úlohou státu ochrana a rozkvět toho národa, který si stát za tímto účelem vybojoval a zřídil.

Andrej Babiš však celou věc vidí jinak a Masarykův přístup je mu cizí. Andej Babiš chce řídit český stát jako firmu. Nedávno se na svém facebookovém profilu chlubil, že díky němu je už v Česku líp! Za měřítko toho stavu Babiš považuje víceméně náhodný přebytek státního rozpočtu v loňském roce. Ochrana českého národa a jeho kultury však pro Andreje Babiše není téma. Zmiňme několik oblastí, kde se tento jeho přístup projevuje.

Velká část podniků u nás je v rukou zahraničních korporací, které vyvádějí z naší země každoročně stovky miliard korun v podobě dividend (1). Pro Babiše žádný problém. Namísto toho se rozhodl zaměřit na české podniky a živnostníky. Z nich chce pomocí EET, spojené s růstem počtu úředníků, nasazením masivního počítačového systému a podporou udavačství, vyždímat miliardy – v řádu spíše jednotek ročně. Nadnárodním korporacím jsou navíc poskytovány ze strany státu velkorysé pobídky a úlevy.

Česko ztratilo potravinovou soběstačnost. Ještě horší však je to, co se děje s naší krajinou a půdou díky nevhodně skladbě pěstovaných plodin. Na značné části polí je pěstována řepka jako energetická plodina. Ta představuje zisky pro Andreje Babiše. Pro Česko to jsou však ztráty v podobě devastace krajiny, eroze a ztráty orné půdy v řádu miliard korun – každoročně (2). Dalším generacím tak předáme znehodnocenou a neúrodnou půdu. Babiše to však nezajímá: už je líp.

Andrej Babiš a jeho hnutí ANO je rovněž zastáncem neomarxistických sociálních experimentů, které poškozují národní kulturu. Jednou z nich je inkluze ve školství, která úroveň školství snižuje, bourá to, co bylo v našem školství funkční a celkově zvyšuje náklady (5). Kromě inkluze, se Babiš se svými spolustraníky rve i za homosexualizaci české rodiny, a to prostřednictvím uzákonění možnosti adopce dětí homosexuály (3). Střet zájmu je i zde zřejmý: Babiš je vlastníkem největší sítě center s asistovanou reprodukcí v ČR (4). Ve výrobě dětí na zakázku pro homosexuály je pro Babiše obrovský ziskový potenciál.

Dalších problémů, které nás jako národ poškozují a které Babiš jako problém vůbec nezmiňuje a tedy ani neřeší je celá řada (např. omezování svobody slova, rostoucí regulace a omezování svobod ze strany státu a EU, činnost podvratných neziskovek, veřejnoprávních médií, multikulturalizace školství,...). Jejich podrobnější zmínění přesahuje zamýšlený rozsah tohoto blogu.

Andrej Babiš svým přístupem ukazuje, že není vhodným člověkem pro vedení našeho národa v obtížných dobách, jako je tato. Jeho jednostranné zaměření na ekonomickou oblast a ignorování jiných důležitých oblastí je v rozporu se skutečnými zájmy českého národa. Babiš se projevuje jako politikař, který hledí především na svůj vlastní prospěch a zisk. Není tak schopen naplnit hlavní úlohu, kterou stanovili otcové naší státnosti – zaměření na ochranu a rozkvět českého národa a kultury. Babišovo působení v naší politice je z hlediska našich národních zájmů celkově škodlivé.

Autor: Stanislav Jahoda | neděle 1.1.2017 23:14 | karma článku: 42.52 | přečteno: 3466x

Další články blogera

Stanislav Jahoda

Jak redaktorka iDnes šířila lež ve veřejném prostoru

Lhát se nemá. Redaktorka iDnes Ditta Stein tuto zásadu zřejmě nevyznává, jak ukazuje její článek o údajném ruském útoku na ukrajinské tržiště.

19.9.2023 v 10:58 | Karma článku: 21.23 | Přečteno: 517 |

Stanislav Jahoda

Ukrajinský Wu-chan za našimi humny? Potřebujeme znát pravdu.

Zatímco korporátně kontrolovaná média tvrdí, že existence laboratořích vyvíjející biologické zbraně na Ukrajině je ruská propaganda, senátní výpověď vysoké úřednice americké administrativy jejich tvrzení do značné míry vyvrací.

13.3.2022 v 11:18 | Karma článku: 37.80 | Přečteno: 1436 |

Další články z rubriky Ostatní

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 16 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 10.81 | Přečteno: 197 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 15.24 | Přečteno: 335 | Diskuse

Olča Vodová

zdánlivě zadarmo

(svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...,svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...)

27.3.2024 v 21:18 | Karma článku: 4.98 | Přečteno: 98 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma článku: 30.70 | Přečteno: 561 | Diskuse
Počet článků 26 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2883

Mám rád lidi a dobrou společnost. Zajímám se o železnici a historii vojenství. Chci se podělit o svoje myšlenky o životě. Proto si zakládám tento blog.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...